5.2.13

Τα αυτονόητα.

Υστερόγραφο από το βιβλίο του Κοροβέση
"Ανθρωποφύλακες" via konel_valar
Φτάσαμε να πρέπει να λέμε τα αυτονόητα. 
Αυτονόητο είναι πως, ασχέτως ιδεολογικού υπόβαθρου, όταν κάποιοι ληστεύουν μία τράπεζα, το κράτος, οποιοδήποτε κράτος, πρέπει να αντιδράσει και θα αντιδράσει. 
Αυτονόητο είναι πως η σύλληψη των δραστών μίας τέτοιας ενέργειας είναι επιτυχία της αστυνομίας. 
Αυτονόητο είναι πως το γεγονός ότι δεν υπήρξαν νεκροί, είτε ληστές είτε αστυνομικοί, κάνει την επιτυχία αυτή μεγαλύτερη.
Αυτονόητο είναι πως για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να ασκηθεί βία ή να απειληθεί η άσκηση βίας. 

Όμως υπάρχουν και άλλα αυτονόητα. 
Αυτονόητο είναι πως από την στιγμή που κάποιος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, άοπλος και με χειροπέδες, δεν μπορεί να κακοποιείται. 
Για κανέναν λόγο και με κανέναν τρόπο.
Ακόμα και ληστής, ακόμα και τρομοκράτης να είναι. 
Αυτονόητο είναι πως η αστυνομία δεν μπορεί να παραποιεί τις φωτογραφίες που ο εισαγγελέας διατάσσει να δημοσιευτούν. 
Και μόνο αυτό θα έπρεπε να αρκεί για να τραβήξει κάποιος το αυτί εκείνου που είναι υπεύθυνος για την παραποίηση και δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών.
Αυτονόητο είναι πως δικαστική εξουσία και δημοσιογράφοι πρώτη και κύρια αποστολή έχουν τον έλεγχο της εξουσίας και όχι την συνεργασία με αυτή με σκοπό την συγκάλυψη.

Αυτονόητο είναι πως όταν υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για ξυλοδαρμό κρατουμένων με στοιχεία που ουσιαστικά έχει δώσει η ίδια η αστυνομία (παραποιημένες φωτογραφίες) παρεμβαίνει ο εισαγγελέας και ερευνά το θέμα σοβαρά. 
Αυτονόητο είναι πως όταν η αστυνομία λέει "αντιστάθηκαν" κάποιος δημοσιογράφος ρωτάει και κανέναν αυτόπτη μάρτυρα και δεν αρκούνται όλοι στην ανακοίνωση της αστυνομίας. 
Αυτονόητο είναι πως όταν πληθαίνουν οι καταγγελίες για την συμπεριφορά της αστυνομίας από σοβαρά διεθνή μέσα και οργανισμούς ο υπουργός δεν απαντά με μηνύσεις στα μέσα αλλά παίρνει σοβαρά μέτρα για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο και αν δεν μπορεί παραιτείται.
Αυτονόητο είναι πως η ασυδοσία της αστυνομίας παρακινούμενη από την πολιτική της ηγεσία με τις ευλογίες δημοσιογράφων και την αδιαφορία της δικαστικής εξουσίας είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο φαινόμενο.
Γιατί η δημοκρατία κινδυνεύει περισσότερο από μία ασύδοτη, ανεξέλεγκτη, φασιζουσα αστυνομία υπό τις εντολές μίας ακροδεξιάς κυβέρνησης παρά από οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτονόητα!

Που πρέπει κάθε φορά να τα συζητάμε λες και πρόκειται για καινοφανείς, ριζοσπαστικές ιδέες. 
Αυτονόητα που αν τα τονίσεις κινδυνεύεις να σε χαρακτηρίσουν ακραίο.
Αυτή είναι η κατάντια μας.
Όχι τόσο τα στραπατσαρισμένα μούτρα τεσσάρων υπόπτων, αλλά η άρνηση της πολιτείας να απαντήσει στα αμείλικτα αυτονόητα ερωτήματα που αυτά προκαλούν.
Και η αδιαφορία της πλειοψηφίας της κοινωνίας και των θεσμικά υπεύθυνων να προωθήσουν αυτά τα ερωτήματα και να τα κάνουν απαιτήσεις.

Γι αυτό θα δούμε και χειρότερα. 

Κατάντια!


http://gerogriniaris.blogspot.gr


IΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24 ΙΩΝΙΑ 

 2310 540521  231784924

www.diesel-experts.gr                                                                         e-mail:info@diesel-experts.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ