25.2.12

Καληνύχτα θεία Ελενα.

Τα παραμύθια της θείας Ελενας
Πόσα χρόνια σε ξέρω!
Πιθανότατα εσύ,όχι.*Και πλέον χαίρομαι που δεν είχες την τιμή.Ολη δική σου.
Σε διάβαζα,τότε που ακόμη,πίστευα πως οι άξιοι,οι "καλοί" το'λεγα σα μικρό παιδί,πάνε μπροστά με το σπαθί τους.

Μια σελίδα κάθε βδομάδα,και ως να έρθει το νέο τεύχος,την είχα ξαναδιαβάσει ξανά.Κρατούσα ίσαμε με αρχείο με όλα τα τεύχη για χάρη σου.Κάποια στιγμή,έκοψα,μόνο τη δική σου σελίδα,που μια μετά την άλλη,τις έβαλα σε ντοσιέ.Όταν έμαθα,πως τα μάζεψες κι εσύ και τα έκανες βιβλίο,αισθάνθηκα σαν να με πρόδωνες.Δεν μπορούσα να εξηγήσω,γιατί,αλλά ήταν σαν να έλεγες δικά μας μυστικά,κι ας γνώριζα πως έγραφες στο πρώτο, σε κυκλοφορία περιοδικό.

"Ταχυδρόμος"εκεί είδα σε εξώφυλλα,συνεντεύξεις,όλους που όφειλα να ξέρω.Οι πιο πολλοί είναι ακόμη εδώ,και λυπάμαι για την γνωριμία.Εδώ,κι εγώ κι εσύ 'Ελενα.

Συνέχισα να σε διαβάζω,με λιγότερο κέφι,γιατί άρχιζες τις επαναλήψεις.Οι
περιπέτειες σου,όπως στην "Αυτοκίνηση",που εξαιτίας σου πρωτοπήγα-είπαμε ήμουν μικρό-μου μοιάζανε με διαφήμιση.Δεν μπορούσα να πω, τότε,ακριβώς για ποιό πράμα.Μια φορά ,δεν μ' άρεσαν πλέον.
Έτσι λοιπόν,ήσουν,και εσύ,ο λόγος που δεν "αγοράζαμε",ώσπου ο "Ταχυδρόμος"έκλεισε.Για να καταλάβεις,ούτε είδηση δεν το πήρα.Κάποια στιγμή,απλά μου το είπαν.



Στο μεταξύ,μου χάλασες το,"οι άξιοι"βρίσκουν τον δρόμο τους.Νόμιζα,πως σε ανακάλυψαν,μια νόστιμη,καθημερινή κοπέλα,που είχε και κάτι να πει.
Μπα!Σε δρομολόγησαν.

Μετά,σε είδα σε σήριαλ,παραστάσεις.Σαν να έβρισκα ένα παλιό φίλο,ίσως,χάρη της παλιάς συμπάθειας,σε συγχώρεσα που με έκανες να βαριέμαι.Που ο δρόμος,ο δικός σου,ήταν πριν γεννηθείς,στρωμένος
Έκατσα και σε είδα.Δεν μ' άρεσε αυτό που έπαιζες.
Τί τώρα,θέλεις να σου πω ψέμματα;
Διάβαζα κριτικές,των φίλων σου,για το πόσο καλή ήσουν.Σταμάτησα να σε βλέπω,όταν μου πέταξες "τον βύζο".Μπορεί και να ντράπηκα κιόλας.Εσύ δε θα ντρεπόσουν,αν έβλεπες το βυζί,της μεγάλης θείας σου,που σε έμαθε έξυπνες ατάκες;Δεν είσαι και το μουλτιμουλινέξ!Δεν τα κάνεις,φαντάζομαι,όλα,ούτε καλά.

Η διαφήμιση,κι η απορία γιατί τί πράμα ήταν το προϊόν σου,λύθηκε με τις καλλιτεχνικές σου ,"ανησυχίες".Το πράμα (μου,σου,μας)Η γυναίκα της εποχής,που όλα τα ξέρει,μαχαιρώνει και γενικώς το κάνει.Ως και να παίζει το ρόλο της στριμμένης παρουσιάστριας.Που δεν σε έβλεπα και κόντρα ρόλο.
Πλέον δε σε χώνευα.Eξίσου αντιπαθητική και ξυδάτη με όλες τις megaλοκυρίες,που έκαναν "σταδιοδρομία",ξεπέρασαν τη γυναικεία τους φύση,ξέχασαν την ανθρώπινη και προσβάλουν όσους δεν συμφωνούν μαζί τους."Από που διακτινίστηκες;"


Από θεία γίνεσαι θείτσα.Αυτό που κορόιδευες.
Κάτι σαπούνια  έγραψες και έσκισες,που κι αυτά είπανε πως τελείωσαν.Πάλι,τους κούρασες,απογοήτευσες.Φαντάσου,σενάριο που σου ξέφυγε.Να στην πει η "Πιπίτσα";

Σε παράτησα,αν και σπάνια σε διάβαζα,τυχαία,σε κάποια εφημερίδα,ένθετο.

Σε τρακάρησα,σε κανάλι,πρόσφατα.Παρουσίαση βιβλίου,κι άλλου.Τα μάζεψες πάλι.Και μίλησες για την κρίση μας,δίνοντας την εντύπωση πως δεν είναι και τόσο και κρίση σου.Γιατί στο λέω,το έβαλες κι εσύ το χεράκι σου,για να μην τα χώνεις μόνο στον Κωστόπουλο,σήμερα.

Είσαι,εξίσου υπερφίαλη αλαζονική,πανικόβλητη που έχεις γεράσει άσχημα,και βάφεσαι ακόμη πιο άσχημα.Η δική σου μανούβρα,έγινε γλυκά-γλυκά στη αρχή,ώσπου έπιασες κατήφορο.Τρέξιμο να μη σε προλαβαίνει,αν σε παρακολουθούσε κάποιος.

Δε σ'αρέσει που έχεις πάρα πολλούς απέναντί σου.Παλιά το είχες μονοπώλειο.Μιλούσες εσύ.Σήμερα,πριν ξαναξεφουρνίσεις κάτι,σκέψου πως σε περιμένουμε στη γωνία.

Καληνύχτα θεία Λένα.Δεν μας ξεγελάς,πιά.Και που είσαι,οι μικροί του παρόντος σου σε έχουν πάρει,είδηση,ενώ εμείς του παρελθόντος σου,σου απαντάμε με τη γλώσσα που μας δίδαξες.
Και δε θέλουμε να σε ξέρουμε.
Να μιλάς με τους "δικούς"σου,μέχρι να σε ροκανίσουν κι εσένα.Όπως τραγανίζεις εσύ τους ξοφλημένους.Μόνο που κι εσύ παίζεις τα ρέστα σου.

Νύχτα λέμε.Χωρίς "καλή",κι ακόμη παραπέρα.Που έχει.

*Η ανταλλαγή αβροτήτων μέσω twitter,περί δικής μου ηλιθιότητας και δικής σου μαλάκυνσης,δεν υπολογίζονται.

Προσθήκη Θα ανακαλέσω,διαγράψω το κείμενο,θα ζητήσω συγγνώμη,αν διαψεύσεις,πως όταν εμείς πέρναμε χαρτζιλίκι,εσύ εισέπραττες σύνταξη.




diesel-experts,gr
Παπάζογλου-Ιωαννίδης Ο.Ε

ΤΗΛ 2310 540 521 - 2310 784 924
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24-ΙΩΝΙΑ
e-mail : info@diesel-experts.gr

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/6/14 1:25 π.μ.

    και λιγα ειπες για την κακογερασμενη πουτσοτριχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ