26.2.12

Ποιός άκουσε τον Χρήστο Τσαγανέα;

http://youtu.be/r5Qw4e8TQI0

Καημένε Χρήστο.Αγαπημένε κύριε "Βεβαίως-βεβαίως".Οι Γερμανοί,τελικά ξαναήρθαν.Στην ώρα τους.


Πού είσαι να δεις,μίσος και αλληλοσπαραγμό.Και δεν μας βλέπω να ηρεμούμε,αν δεν κονομήσει ο κάθε ένας μας,από ένα βουλωμένο μάτι,μια ντουζίνα μώλωπες κι ό,τι άλλο χαρακτηρίζεται σαν τραυματισμός στα βιβλία της Ιατρικής.


Για να τα βάλουμε σε μια στοιχειώδη σειρά,παρακαλώ.
Να έχουμε τα κολλήματά μας.Κι όποιος πει πως δεν έχει,και ψέμματα λέει,και παρακαλείται να σηκώσει, γρήγορα-γρήγορα,το χεράκι του μετά από εμένα.


Αν όμως είμαστε σε μια οικογένεια,μια οποιουδήποτε είδους σχέση,δεν τραβάμε μια πιστολιά και σηκώνουμε το λάβαρο της επανάστασης.
Αλάργα,ρε Πι Πι Γερμάνε!
Μίλα για το θέμα που σου προέκυψε.Συζήτησε.Γιατί κι άλλοι τραβάνε το εξάσφαιρο,αρχίζουν οι κουμπουριές και τρέχει μετά ο άμαχος πληθυσμός σαν την Μαλάμω με το φουστάνι σηκωμένο ίσαμε τον λαιμό,μπας και γλυτώσει την αδέσποτη.Που και σε χαντάκι να ρίξεις πλονζόν,άντε τη γλιτώνεις από τις προπαρασκευαστικές βολές,πριν το τελικό γιουρούσι.


Σε λίγο,σαν τελειώσουν τα συμβατικά πυρά,κι αρχίσουν τα πυρηνικά,που θα αρχίσουν,γίνεσαι καρτ ποστάλ-πολύπτυχο από τις  αναμνήσεις της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.Θέλεις,δε θέλεις.Ξέρεις,δεν ξέρεις θα μάθεις να χορεύεις,σαν την αρκούδα στο πυρωμένο ταψί.Και θα πεις κι ένα τραγούδι,προαιρετικά.


Όλοι παίζουμε τον ρόλο του Κλωτσομπουνιδίξ;Πού να τολμήσει,o τυχόν ψύχραιμος της υπόθεσης να σηκώσει κεφάλι!Τόσα έξυπνα μυαλά,πάνε στράφι.Τζάμπα τα μούσκουλα.


Βρε σεις!Ναι εσείς.Τί σας έπιασε;Εγώ σας πιστεύω,πως για το καλό των υπολοίπων πασχίζετε και χολοσκάτε.Αν είναι να φερόμαστε σαν τα γομάρια,που κανείς σας δεν υποφέρει ούτε σαν ανάμνηση του κοινού μας παρελθόντος,ηρεμήστε.Σκοπός μας είναι να γίνουν αυτοί σκορποχώρι και διαβολομαζέματα.Όχι εμείς.

Ποιό είναι το δικό σας "δίκιο";Ενας φίλος,που δεν ξέρω αν το ξεσήκωσε από κάπου,μου έχει πει και μου έμεινε,"Το δίκιο ΜΑΣ,είναι η αυτοκαταστροφή ΜΑΣ".


Βάλετε επιτέλους στην άκρη τα προσωπικά σας,που μα την πίστη μου,που τα είχατε μέχρι χτες,που μιλιόσασταν;Που είναι αυτό που μου λέτε για την αλληλεγγύη μεταξύ μας;Θα εξαντλήσουμε την οργή μας,σε στενό κύκλο;
Και θα απογοητευτώ,να ακούσω πως τώρα νοιώθετε ικανοποίηση που τα κάνατε πουτάνα.Αλλά δε θα το πιστέψω πως χαιρόσαστε,γιατί οι ευφυείς άνθρωποι που εγώ γνωρίζω είναι βούτυρο από μέσα,κι ας το παίζουν σκληροί.Το ξέρω αυτό το κόλπο και το παίζω με επιτυχία επίσης.


Θα γίνουμε χίλια κομμάτια με τους γκρούπις μας,ή θα στηρίξουμε το μυαλό που θα έχει τα κότσια να μπει μπροστά;Αρκεί να παραδεχτούμε πως δεν κάνουμε όλοι για την κορυφή.Κοντά της,κάποιοι από εσάς σίγουρα,αλλά όχι στο τιμόνι.Σίγουρα όχι εγώ.Μην παρεξηγηθώ.


Άντε τελειώνετε επιτέλους,γιατί για να πω την αλήθεια,δεν βρίσκω την διεύθυνση του ωραιότατου ασύλου με τον κήπο που βολτάρει ο Τσαγανέας,να πάω να κλειστώ εκεί,ως έσχατη λύση.


Τελειώνετε λέμε. Εχουμε να τελειώσουμε ό,τι αρχίσαμε και έχει και ανήφορο.






diesel-experts.gr 

Παπάζογλου-Ιωαννίδης Ο.Ε
ΤΗΛ 2310 540 521 - 2310 784 924
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24-ΙΩΝΙΑ
e-mail : info@diesel-experts.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ