19.2.12

Σήριαλ Killer



Tης Λίλας Σταμπούλογλου
Ποιοί,ακόμα,κοιμούνται όρθιοι;


"Η Ζωή είναι όμορφη, έξυπνη και πλούσια συγγραφέας. Την ώρα που κάθεται στο γραφείο του ωραίου σπιτιού της, γράφοντας μια ακόμα συγγραφική επιτυχία, την ειδοποιούν ότι η κόρη της βρίσκεται στα επείγοντα. Στο νοσοκομείο η Ζωή φτάνει φορώντας μια κομψή παντελόνα, συνδυασμένη με navy πουκαμίσα και γόβες. Την υποδέχεται ο κούκλος γιατρός, ο οποίος της λέει ότι η κόρη της παίρνει ναρκωτικά. Η Ζωή πέφτει απ’ τα σύννεφα γιατί δεν είχε καταλάβει τίποτα. Παρόλα αυτά συνεχίζει να χαμογελά στον κούκλο γιατρό, ο οποίος της προσφέρει ένα τσιγάρο, ανάβει κι αυτός άλλο ένα και καπνίζουν κι οι δυο το τσιγάρο τους, φλερτάροντας…"


Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται το παραπάνω στιγμιότυπο, εμένα πάντως μου φάνηκε εντελώς σουρεαλιστικό καθώς το έβλεπα να εκτυλίσσεται σε μια οθόνη μπροστά μου, κάτι μεταμεσονύχτιες ώρες που προσπαθούσα να κοιμηθώ μετρώντας, αντί για προβατάκια, ξεχασμένα σήριαλ τηελληνικής tv.


Αυτά που γεννιούνταν σωρηδόν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, και που η τωρινή κρίση τα ξέθαψε αναγκαστικά για να γεμίσει ο άδειος τηλεοπτικός χρόνος. Γυρισμένα τα περισσότερα σε πολυτελή διαμερίσματα, σε μοντέρνα λοφτ, σε ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη και σε μεζονέτες με πισίνες και μπάρμπεκιου που σου κόβουν την ανάσα.


Με πρωταγωνιστές που ενσάρκωναν ανθρώπινους χαρακτήρες χωρίς ψεγάδια, έξυπνους, χαρισματικούς, όμορφους και γοητευτικούς, οι οποίοι ντύνονταν με την τελευταία λέξη της μόδας, οδηγούσαν ακριβά αμάξια, έτρωγαν στα πιο καλά εστιατόρια κι είχαν πετυχημένες καριέρες σε δουλειές που αυτοί επέλεγαν ν’ ακολουθήσουν.


Που περιφέρονταν στη ζωή με αέρα σταρ του Χόλυγουντ, που χαλούσαν τους γάμους τους θεαματικά επειδή ερωτεύτηκαν με πάθος, που έπεφταν να κοιμηθούν σε μεταξωτά σεντόνια και ξυπνούσαν ατσαλάκωτοι και μακιγιαρισμένοι και που έλυναν τα προβλήματά τους εύκολα ή δύσκολα, αλλά συνήθως χωρίς τρομερές απώλειες.


Ανθρώπινους χαρακτήρες που μπορούσαν ν’ αντιδρούν ψύχραιμα στην πιο τραγική περίσταση ή που υπέφεραν, θύμωναν κι απελπίζονταν χωρίς ν’ αποχωριστούν τη χάρη και το σεξ απίλ τους, που δεν παραπονιούνταν ποτέ για τα μικρά και καθημερινά, όπως το φαί που κάηκε ή το καζανάκι που χάλασε, τα παιδιά που δεν πάνε για ύπνο και το λογαριασμό της ΔΕΗ που ήρθε πάλι φουσκωμένος.


Που συμπεριφέρονταν τόσο ανεξήγητα, ώστε έφταναν στο σημείο να καπνίζουν τσιγάρα μέσα σε νοσοκομεία και να φλερτάρουν ντυμένοι στην τρίχα κι ενώ έχουν μάθει μόλις ότι το παιδί τους που είναι στα επείγοντα κάνει χρήση ναρκωτικών.


Ανθρώπινους χαρακτήρες που δεν μου μοιάζουν ούτε στο ελάχιστο, με ζωές που δεν ταιριάζουν καθόλου με τη δική μου ή με των ανθρώπων γύρω μου, με συμπεριφορές που βρίσκω εξωφρενικές και παράλογες.


Κι όμως. Αυτά τα σήριαλ κάποτε τα έβλεπα κι ονειρευόμουν κι εγώ να μένω σ’ ένα ρετιρέ με θέα την Ακρόπολη. Να είναι όλα γύρω μου ευχάριστα. Να ντύνομαι σα μοντέλο. Να ξυπνάω ατσαλάκωτη σε μεταξωτά σεντόνια. Να τα καταφέρνω πάντα. Να τα καταφέρνω εύκολα. Να έχω μια πετυχημένη καριέρα. Ακριβό αμάξι. Ομορφιά. Χάρη. Εξυπνάδα. Λεφτά. Δόξα. Δεκάδες θαυμαστές. Τον κόσμο στα πόδια μου.

Το παραδέχομαι. Την εικονική πραγματικότητα που μου πούλησαν μεταξύ άλλων και τα τηλεοπτικά σήριαλ, την αγόρασα. Και την πληρώνω τώρα με μνημόνια, κατεστραμμένες πόλεις, πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους, χιλιάδες άστεγους, μια χρεοκοπημένη χώρα και μπόλικη κατάθλιψη.


Αυτά σκέφτομαι τα βράδια βλέποντας τηλεόραση, ώσπου κάποια στιγμή με παίρνει ο ύπνος. Ευτυχώς όμως, δεν κοιμάμαι πια όρθια.


*Η Λίλα Σταμπούλογλου είναι ηθοποιός και θεατρολόγος.
http://www.protagon.gr/

H αναδημοσίευση, του συγκεκριμένου,δεν σημαίνει πως συμφωνώ,με τα πιο πολλά από όσα γράφουν.Ισως κάποιοι να αξίζουν περισσότερα από τα "κεφάλια" εκεί.


diesel-experts.gr


Παπάζογλου-Ιωαννίδης Ο.Ε

ΤΗΛ 2310 540 521 - 2310 784 924
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24-ΙΩΝΙΑ
e-mail : info@diesel-experts.gr













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ