20.9.11

Να σας προσέξουμε;Γιατί;

Φτάνει ντε!
Μπουχτίσαμε.
Το εμπεδώσαμε.
Το καταλάβαμε κι ας το ξέραμε,πριν μας το πείτε.
Το είδαμε,από όλες τις πλευρές,σε όλες τις αποχρώσεις,με όλα τα ρουχαλάκια,που του φορέσατε.


Σε φωτογραφίες,κείμενα,παρελάσεις,παρουσιάσεις,συνεντεύξεις.

Εσείς, πότε θα καταλάβετε πως σας δεχτήκαμε?
Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να σας παραδεχτούμε κι από πάνω.Δεν συμφωνούμε με το γούστο σας.Ο ένας διαφορετικός,η άλλη δυό φορές,επίμονη,εμείς γνώμη δεν μπορούμε να έχουμε?

Μας,ας πούμε,καλείτε για φαγητό και  ξέρετε πως οι μπάμιες που μαγειρέψατε,δεν μας αρέσουν.Γιατί το βάλατε σκοπό, να φάμε μια κατσαρόλα μπάμιες?Ένα άλλο φαγητό,δεν μπορεί να είναι μόνο ένα,θα βρούμε.



Ποτέ δεν ακούτε το "όχι" μας.Η άρνησή ν'ακούσετε την απάντησή μας είναι πραξικόπημα για να εξουσιάσετε,ρατσισμός σε βάρος της ελεύθερης σκέψης μας.Ασέβεια,την στιγμή που,πρόσφατα,το προσθέσατε στην ιδεολογία σας.



Εσείς μεταξύ σας, τα λέτε στα Fora (στην από χέρι χαμένη παρτίδα)που βρισκόσαστε,τα συμφωνείτε μεταξύ σας,πως ο κόσμος τα έχει βάλει μαζί σας.Το απόλυτο δίκιο,το ξεκαθαρίσατε.Δικό σας.Εκεί που όταν φιγουράρετε ως πρότυπα.

Αποφυγής πρότυπα,μιας και η πορεία σας,βρήκε αδιέξοδο,ύφαλο και βουλιάξατε.Και σας απλώνουμε το χέρι,κι εσείς εκεί.Η απόσταση για να γίνετε παραδείγματα,μικρή.Αν όμως όπως φέρεστε,θέλετε να έρθουμε εμείς προς τα εσάς,αφήστε το χέρι.Αν διαφωνούμε,κάντε μια φορά την υπέρβαση,ξεχάστε τον εαυτό,που εσείς αποκηρύξατε.Γιατί αυτό που καταλαβαίνουμε,είναι ότι κάνατε ένα λάθος.Κρίμα!Κι εμείς τα κάναμε τρίδιπλα.Επειδή όμως το συνεχίζετε,οι σύμμαχοί που ψάχνετε,και βρίσκετε πάρα πολύ εύκολα εκμεταλλευόμενοι τα δικά μας ενοχικά συμπλέγματα,γρήγορα βαριούνται και το τέλος είναι μοιραίο.Πιο μοναξιά,μόνο στον θάνατο.Στην κατσαρόλα με τις μπάμιες.

Φανατισμός,έως εσχάτων,κι "ας ψοφήσουν όσοι δεν συμφωνούν",δεν ταιριάζει με τα τόσα όμορφα που θέλετε να δώσετε στον κόσμο.Ομορφα λόγια,μπορεί κάποιες φορές χωρίς τα εισαγωγικά,τα ξεχάσατε, αφού είσαστε,σβήσε-γράψε.Και πάλι από την αρχή.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/9/11 10:20 μ.μ.

    και έπειτα λές ότι εγώ κάνω ανατομία... μια από τα ίδια και εσύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ωραίο είναι πως μερικές φορές, ενώ δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, συμφωνώ μαζί σου. :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ