10.7.12

Η εντομότατη φίλη μου.





Οι προειδοποιήσεις λένε τί να κάνουμε,τί να αποφύγουμε όταν σφίξουν οι καύσωνες.Και δεν αναφέρομαι στη στιγμή που πίνεις νερό και ρεύεσαι ατμό,σαν την μετενσάρκωση της Στιρέλλας.Κανένας,από οποιαδήποτε θρησκεία,υπηρεσία δεν έχει μπει στον κόπο να ενημερώσει για τα προεόρτια.


Θα εξηγηθώ,με υψηλό ρίσκο να παρεξηγηθώ μια φορά ακόμη,και θα περιγράψω,για να πάρουν το έναυσμα οι ειδικοί να βγάλουν πόρισμα και οδηγίες,σε ανάλογες μελλοντικές περιπτώσεις.


Μετά τα μεσάνυχτα,τότε που η φύσις,κατακαλόκαιρο,σιγοβράζει.
Ένα σπαραχτικό μήνυμα,ταράζει τα βραστά μυαλά μας.






"Παιδιά,ένα τεράστιο έντομο,μόλις μπήκε στο σπίτι μου.Αγιούτο"


Η πρώτη αντίδρασή μου,που λόγω εξυπνάδας μου δεν εκστομίστηκε ήταν,ή έστω θα ήθελα να ήταν,"Όλα εδώ πληρώνονται.Διότι,όπως και να το δεις εγώ στο είπα.Τί σόι σκύλος είν'τούτος ο δικός σου;"Και τώρα συνειδητοποιείς πως χίλιες φορές να υιοθετούσες ένα βατράχι.
"Είναι τεράστιο!"Άρχισα να προβληματίζομαι."Ρε,λέω,μήπως είναι σαν πεπόνι,και γράφει "Χίντεμπουργκ" στο πλάι;"Θεώρησα τη σιωπή επιβεβαίωση και παρακίνησα το κορίτσι ,να πάρει θέση στα αντιεροπορικά.Μάλιστα για καλύτερα και σίγουρα αποτελέσματα της πάσαρα      το τηλέφωνο του Αρχηγείου της Αεροπορίας.Να σηκωθεί μια μοίρα F-16,και πριν το καταλάβει θα καθαρίσει.


Νέο μήνυμα,ενημερώνει για την εξέλιξη της κατάστασης."Έχει ανέβει,πάνω στην ντουλάπα και με κοιτάζει".Η αυτονόητη λύση του ψεκάσματος έχει αποκλειστεί,διότι μπλέξαμε με καραμπινάτη φιλόζωη."Θέλω να το βγάλω έξω,δεν θέλω να το σκοτώσωωωωω!"Προσπάθησα κάπως να βοηθήσω,προτείνοντας να του ρίξει λακ,οπότε και μαλλί θα είχε για την έξοδο,και θα ξεκουμπιζόταν.


Προσφορά μιας άλλης φιλόζωης ώστε να ξεφορτωθούν με οικολογικό τρόπο,τον εξάποδο ανεπιθύμητο,προσφέροντας τη γάτα της,απορρίφθηκε,με τα εξής 2 επιχειρήματα.1)Δεν τα πάει καλά με τους σκύλους και 2)Μένει στη διαόλου τη μάνα σε σχέση με το εντομοκρατούμενο σπίτι.Η λύση να αφήσει τα παράθυρα να μπει περαστική νυχτερίδα,έδωσε την αφορμή να κάνουμε καντάδα στο ζωύφιο,με το "Νυχτερίδες κι αράχνες" και δεν προχώρησε παρακάτω.


"Κάτι κάνει"Αυτό επειδή δε το λες και ό,τι πιο συγκεκριμένο έχεις ακούσει,γενικώς,υποθέσαμε αυθαίρετα πως έστελνε sms στην οικογένειά του,για το πως θα βρουν όλοι αυτό το ασφαλές καταφύγιο που βρέθηκε στο φτερούγισμά του.


Επίσης δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση όταν προτείναμε να σβήσει τα φώτα,που είχε μια βάση λογικής"Κι αν έρθει πάνω μου;"


Η ώρα,είχε περάσει και μη βγάζοντας άκρη παραιτήθηκα από την κουβέντα,σαν υπουργός.Είχα  νυστάξει  και με περίμεναν να ταΐσω τα δικά μου κουνούπια.



ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24 ΙΩΝΙΑ
 2310 540521 2310 784924


e-mail:info@diesel-experts.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ