26.1.12

Παιδιά ενός χαζότερου Θεού

Αισιοδοξία,όχι.Απαισιοδοξία,δεν θα το έλεγα.Έχει κάτι στο ανάμεσα,η ζωή αυτή.Σαν αυτό που μου έλεγαν,δε θέλω να πάω στη δουλειά,δεν έχω όρεξη να μιλήσω ούτε να δω κανέναν.Μη μου μιλήσει κανένας.Να μην ακούσω.

Σε έναν γαλαξία ηλίθιων αστέρων,που μέσα από τα social networks,τα ξεσαλώσια κανάλια της τηλεόρασης,περιφέρουν,τα αιώνια κόμπλεξ της επίδειξης της δήθεν μόρφωσης  και την από κούνια χωριατίλα τους.
Στρογγυλοκάθονται στην καρέκλα,με το ύφος της Γερακίνας πριν πέσει στο πηγάδι και ξεφουρνίζει κορακίστικα,ή το "δεθελωδεθέλω,να μιλήσω" για μισή ώρα.
Αρνούνται να "μαϊμουδίσουν",ανώτερούς τους,επειδή δεν ξέρουν πως υπάρχει και η μάθηση από το παράδειγμα,που στην ουσία φθονούν.
Κάνουν δωρεάν και σε συνδυασμό,παρουσίαση και ονομαστική γιορτή,με καραβιές γνωστούς τζαμπατζήδες.

Δεν τους δίνεις πλέον σημασία.Ούτε εκνευρίζεσαι.Λες "ρε άει στο διάολο",και τους αφήνεις να δίνουν παράσταση στο freak show,με άδεια καθίσματα.Να φάνε μεταξύ τους τα σκατά τους,να κανιβαλίσουν τους όμοιους τους.Να κλαίγονται,πως τους ξεφτιλίζουν,ξεχνώντας,τις βουλιμικές τσιρίδες στα σκοτάδια,τα εξτέ-σφουγγαρίστρα στο κεφάλι.Να αυτο'ι'κανοποιούνται,με την ευφυΐα που αποφάσισαν πως έχουν,για τις σάπιες φιλοδοξίες τους.  

Η αδιαφορία,που σύντομα ακολουθεί,τους τσακίζει.Η ελευθερία,η απελευθέρωση,η έκφραση του τίποτα,τα πολλά λόγια να περιγράψουν το μηδέν,αποκτούν τις ομάδες τους,που διαλύονται στο κενό της φαιδρότητάς τους.Ιδανικά,τσιτάτα,από γελοία,ξεπερασμένα,φτηνά μυαλά,που αναπαράγονται,αντιγράφουν,παραμορφωμένα καλούπια.

Μη ξεχνάς,έχεις να βγάλεις βόλτα τον σκύλο,που θα χαρεί την παραπανίσια ώρα έξω.Και σίγουρα,κάτι χαριτωμένο θα σου κάνει,αντί να βγάζεις τα μάτια σου,διαβάζοντας,από τον κάθε λογής πικραμένο, την ακατάσχετη διάρροια εξυπνάδας.Αλλιώς,αν συνεχίσεις,μαγικά,την συναντάς σε λίγο,μαζί με τις τραγικές μούρες τους, σαν τις πατημένες τσίχλες,σε κάθε πλάκα,στο πεζοδρόμιο της διανόησής μας.





diesel-experts.gr

Παπάζογλου-Ιωαννίδης Ο.Ε.

ΤΗΛ 2310 540 521 - 2310 784 924
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24-ΙΩΝΙΑ

e-mail : info@diesel-experts.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ