28.1.12

Κάνε μου λιγάκι"Χρατς"

Επιστρέφεις από τη δουλειά και γυρίζεις στους ανθρώπινους ρυθμούς,τηρώντας ευλαβικά το "Δεν κουβαλάω τίποτα.Αφήνω τα πάντα στο βαρετά καφέ γραφείο,όπως να' ναι,πιο άτακτα κι από τα σκουπίδια στον ακάλυπτο".

Έτσι πιστεύεις.Μαθαίνεις από την Τίνα,που έχει σηκώσει τσουνάμι κατά των παντός είδους,χρώματος,οσμής και μίας τάλε-κουάλε όψης,ηλίθιων,που και αυτή,καταναγκαστικά τρώει στην μάπα,και συνεπώς θέλει να πνίξει.Πιθανολογώ να επιθυμεί και πολλά τριπλά Χ,αφού η Αίτνα,μοιάζει με σπυράκι στην μάπα έφηβου,μπροστά στην ορμή της.Ο θηλυκός Μωυσής,εξαπολύει μονομιάς,όλες τις κατάρες,συν την μαγκούρα,που θα εύχονταν να είχε,στο αδειανό καφάσι,των τυράννων της.

Εδώ μπαίνει το ατομικό ντεζάβου.Πού να τολμήσεις να ρωτήσεις την ώρα που της ξανασυνέβη το λαμπάδιασμα.Αφήνεις στην άκρη την περιέργεια της επιβεβαίωσης εάν υπήρξαμε θύματα,απόλυτα συγχρονισμένης πλεκτάνης Μαμελούκων και γενικώς Μογγόλων.

Υποθετικό σενάριο.

Βλέπεις ανακοίνωση που άμεσα σε αφορά.Κι όλους στον ίδιο χώρο,που παλαιότερα ονομαζόταν "εργασιακός".Ενημερώνεις τον υπεύθυνο,ο οποίος παρεμπιπτόντως,λίγο νωρίτερα έχει κάνει ανακοίνωση,τόσο φάουλ,που όπως μου έχουν πει και ο Ολυμπιακός να έπαιζε,θα το σφύριζαν πέναλτυ, σε βάρος του.

Έκτακτο μίτινγκ,με θέμα το χαρτί.Στα πρώτα λεπτά,διαπιστώνεις πως ο υπεύθυνος το έχει λάβει,δια της επισήμης οδού. Λογικά,θα το έχει διαβάσει,αν και η αμφιβολία λόγω πάμπολλων ομοιοτήτων με τον αδιάβαστο των ημερών μας,γίνεται βεβαιότητα σε μέγεθος γιγαντοαφίσας στην Εθνική Οδό.

Ο μίστερ νάμπερ 2,έχει κάνει την ίδια πατατοσαλάτα,και αρχίζει να σου εξιστορεί,πως εφόσον η εξοχότητα του,την πάτησε λίγο καιρό νωρίτερα,είναι η ώρα των άλλων τώρα,να φανούν,τουλάχιστον,εξίσου κόπανοι.Μη του μιλάς για "χαρτιά" και λοιπές εκδοτικές δραστηριότητες.Επιμένει,πως είναι η "παράδοση".

Γρήγορα,του κόβεται ο βήχας.Eυτυχώς,γιατί θα είχε φτάσει την ιστορία του μέχρι Αδάμ και Εύα,όπως κάνει κάθε φορά για να θολώσει τα νερά.Μετά θα περάσει στο τέλος το δικό του,αφού αν θυμάται κανείς από που ξεκίνησε η κουβέντα,έχει πεταχτεί για κανά δίχρονο,σε όμορφο δωμάτιο,με λευκή μαξιλαρένεια ταπετσαρία κι ένα σκασμό χάπια με εξωτικά ονόματα.

Με τον 2 στην γωνία,με μούτρα σαν να το ποτίζεις 1 κουβά ξύδι ανά σεκόντ,ξεκινά το πρόγραμμα της ενόργανης,με έμφαση στις κυβιστήσεις,από τον αρχηγό που ήλπιζε,πως ο άλλος θα έβγαζε το ερπετό από την τρύπα.Το έργο είναι το γνωστό,"Ναι...αλλά",μόνο που τώρα,παρεμβάλλονται κάτι "Χμ","Εεεεε".

Τώρα,που το είπε,το έκανε και αυτός;Μουρμούρισε κάτι για ευσυνειδησία,εργατικότητα.Απάντηση δεν ακούστηκε,παρά μόνο,το επίμονο ξύσιμο του καβάλου,από όλες τις μεριές.

Ο γλυκός αυτός ήχος είναι ο μόνος λόγος που θα δώσω άφεση στην Τίνα,που με έβαλε στον μπελά να τα θυμηθώ.Και είναι η μέρα,που ίσως θα ανακηρυχθεί,κάτι.Πάντως σίγουρα ήταν 1 μάθημα,με την ελπίδα πως όπως στις ταινίες,στα παραμύθια, η πονηρία,ο κακός-χαζός-άσχημος,θα είναι στο καναβάτσο.

Α!Και που είσαι;Χράτς-χρατς.

Ευχαριστώ στην Τίνα.




diesel-experts.gr


Παπάζογλου-Ιωαννίδης Ο.Ε.
ΤΗΛ 2310 540 521 - 2310 784 924
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24-ΙΩΝΙΑ
e-mail : info@diesel-experts.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ