11.1.11

Διόδια Τριώδια

Διόδια(Ορισμός)
Τα διόδια είναι μικρά σπιτάκια μεγέθους περιπτέρου,που τα βρίσκεις εντελώς ξαφνικά σε δρόμους.Μέσα τους κατοικούν άνθρωποι που τρέφονται με τα χρήματα που τους δίνουμε οι περαστικοί οδηγοί.Παλιά τους δίναμε δραχμές καί τώρα Ευρώ.

Είναι πάντα ευχάριστη εμπειρία να περνάς από τα διόδια  αφού μπορείς να πετύχεις διάφορα happenings με τρακτέρ,νταλίκες καί τότε δεν δίνεις τίποτα καί πολύ χαίρεσαι.Επίσης το ποσό δεν είναι σταθερό καί αλλάζει,σήμερα 2 Ευρώ,αύριο 2,80 καί ποτέ δεν μειώνεται.Το βράδυ τα διόδια έχουν κόκκινα καί πράσινα φωτάκια καί άλλα διακοσμητικά όπως κάτι μεγάλες μπάλες που παίζουν ποδόσφαιρο ελέφαντες καί αρέσουν πάρα πολύ στην φίλη μου που την λένε Κορίνα (αν την λέγανε Μπάλα θα της άρεσαν οι κορίνες?) ή  πινακίδες που γράφουν "ΤΑ ΈΣΟΔΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΑΟΚ 4"
Ανάμεσα στα σπιτάκια έχει περάσματα που χωράει ένα αυτοκίνητο μόνο, με το ζόρι.Γιά περάσεις λοιπόν αυτό το στενάκι υπάρχουν 2 τρόποι.


Αντρας
Διαλέγει τη δίοδο που πάνω έχει αναμμένο πράσινο φως,κεντράρει,βγάζει το ακριβές αντίτιμο που έχει ετοιμάσει από πριν,παίρνει την απόδειξη,βάζει 1η καί απομακρύνεται.


Γυναίκα
Διαλέγει τη δίοδο με μηδενική αναμονή.Βάζει όπισθεν επειδή είναι κλειστή(κόκκινο φωτάκι).Φρένο.Στρίβει αριστερά,ας πούμε.Κόρνα επίμονη,φρένο.Ελα μωρέ δεν τη είδε την τόση δα μικρή νταλίκα.

Ξεκινάει καί πάλι.Ωραία.Μπαίνει στην ευθεία καί σταματά.Ωχ!Οπισθεν.Σταμάτησε 4-5 μέτρα πιό μπροστά από το παράθυρο που απλώνει το χέρι του ο διοδιοάνθρωπος.Γκντούπ καί ωχ πάλι.Καβάλησε με την πίσω αριστερή ρόδα το κράσπεδο.Τώρα είναι πολύ κοντά.Μπροστά καί πάλι όπισθεν.Χι-χι!Τώρα σταμάτησε στην σωστή ευθεία αλλά μακρυά.Δεν πειράζει.Ανοίγει το παράθυρο και ρωτά πόσο.Ανοίγει την πόρτα καί κατεβαίνει με την τσάντα στο χέρι,την ακουμπάει  πάνω στο γκισέ.Βγάζει πενηντάρικο.Ο υπάλληλος την αγριοκοιτάζει.Καλά πολύ αγροίκος.

Γυρίζει πίσω στο αυτοκινητάκι.Εχει εκεί ψιλά.Κάνει μακροβούτι από την πόρτα στο κάθισμα.Με το βυζί της γυρίζει το κουμπί της έντασης του cd στο φούλ."ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΡΑΜΑ..."Από τα 10-15 αυτοκίνητα που είναι στην αρχή της ουράς βγαίνουν καί στήνουν αυτοσχέδιο πάρτι,ενώ στο βάθος της ουράς αρχίζουν τις προετοιμασίες γιά το ψήσιμο του οβελία. 


Αρχίζει να μετράει τα κέρματα που ψαρεύει από μέσα.Κινητό-
-10-15- κραγιόν-μπρελόκ-25.
-Είμαι φοιτήτρια.Το πάσο περνάει?
-.......Απαντά ο υπάλληλος
-Οχι,ε,30-50-60-τσίχλες-80.Ωπ!Καλέ έχω καί 2 ευρώ.Ορίστε.


Τσακώνει την απόδειξη καί μπαίνει στο αυτοκίνητο.1 μέτρο μπροστά.Φρένο.Κατεβαίνει καί πίσω.Τι χαζούλα που είναι!Ξέχασε την τσάντα της.Στο αυτοκίνητο πάλι.Βάζει 1 πρώτη ταχύτητα.Στα 3 χιλιόμετρα βάζει δευτέρα.Στα 5 κατεβάζει καί το χειρόφρενο

1 σχόλιο:

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ