8.12.11

Στην Λένε Βαγγέλη*!




(Εναλλακτικός τίτλος "Θα στην πω Βαγγέλη*")

Στη θέση του αγαπητού Ευάγγελου*,θα μπορούσε να ήταν ο Προκόπης,ο Ζαφείρης και οποιοδήποτε όνομα του Ορθόδοξου,Καθολικού και πάσης άλλης θρησκείας εορτολογίου.

Σύμπτωση είναι,επίσης, πως μέσα σε λίγο διάστημα λειτουργεί,ξανά,ως "Μούσος" μου.

Αφορμή,το αφιέρωμα στον συμπαθέστατο Βαγγέλη*, που είναι μια χαρά νέο παλικάρι,αυτό που είπε.Με τάραξε,όπως όταν στην  απόλυτη χαλάρωση,στο τέλος της ώρας της yoga,ακούω μια φωνή (Γιώργος) να λέει" Νιώστε την πλήρες γαλήνη".Και ένοιωσα ακριβώς όπως όταν, η τρελή του 6ου εκτοξεύει κατακέφαλα, όλο το σκρίνιο με τα γυαλικά,στο κεφάλι του δύσμοιρου συζύγου.

*Ο Βαγγέλης δεν είναι αυτός που θα πάει το μυαλό κάποιου, λόγω επικαιρότητας.Ο "Δικός μας",είναι ένας λεβέντης σαν τα κρύα τα νερά.Γι' αυτό,λόγω ψύχους,περνάμε στις σχέσεις μας,προσωρινά,την Περίοδο των Παγετώνων.

Πήγε λοιπόν ο άνθρωπος ταξίδι επαγγελματικό,και το μοιράστηκε "μαζί μας".Απόλυτα τίποτα το μεμπτό.Ίσα-ίσα να πούμε κι ένα "μπράβο!"

Βρέθηκε σε πόλεις,όπως η Λάρισα,ο Βόλος,το Πήλιο (έλα ρε συ τώρα...)Θεσσαλονίκη,και αλλαχού.

Γύρισε στο τσιμέντο της Αθήνας και καταλαβαίνω πως δεν του άρεσε, αφού ήταν πιο ωραία στην επαρχία** (ώώώπα...αυτό είναι σαν φάουλ,αλλά το παραβλέπω τώρα,φυλάξου όμως,σου'χω βάλει **).

Παντού,ήταν όμορφα(χαρά στην αισιοδοξία σου!),μόνο που βρήκε την Θεσσαλονίκη σκέτη (και χωρίς λιπαρά συμπληρώνω) παρακμή.

Δεν είναι εδώ που θα διαβάσει κανείς χουλιγκανίστικα συνθήματα εναντίον καμίας πόλης από τις δύο,Αθήνα vs Θεσσαλονίκη.

Όμως,θέλω "να στην πω",Εβανχέλ,και μούτσος γκράθιαθ,για τον μπελά που με έβαλες να (σου) γράφω (...πάλι).

Η παρακμή,ήρθε από την Αθήνα (ε,καλά είναι γνωστό πως όλα τα στραβά,από εκεί ξεκινούν).Γίνεται μια επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας,και ότι σκουπίδι μαζευτεί,το κουκουλώνουμε κάτω από το χαλί.Το κάνεις ένα "χου"και σκορπίζει σε όλη την υπόλοιπη χώρα.Αναλογικά λοιπόν,η Θεσσαλονίκη θα αρπάξει το μεγαλύτερο κομμάτι.Να σου βάλω από πάνω ότι,όλες οι πριγκηποπούλες και τα βασιλόπουλα,παρκάρουν εκεί για να κάνουν Ο,ΤΙ, μα ό,τι δεν μπορούν να κάνουν στο "χωριό".
Απ'το να βγάλουν λεφτά,ως τα μάτια τους.Κι έχουν κάνει,φωλιές που λες εκεί.Πολλές φωλιές,παντού.Και υποστηρίζουν,ανέχονται ο ένας τον άλλο,μέχρι να μετακομίσουν σε άλλη φωλίτσα,και να διαγράψουν το πρόσφατο παρελθόν τους.Σίγουρα,φταίνε όσα γομάρια τους ξεκουβάλησαν,τους κουτσοβόλεψαν,να έχουν τη σιγουράντζα τους κι αυτοί,σωστά;Ο κανόνας του "Δούναι και Λαβείν".

Μόλις προχτές,διάβασα,μου είπαν,έχει λίγη σημασία,ένα ανέκδοτο.
" Πάγκαλος επιτίθεται σε ντελιβεράδες και τους κλέβει τις παραγγελίες".'Ελα όμως που αυτό είχα την ευτυχία να το δω Live-ότατο, στην Πατησίων,το καλοκαίρι του '10,όπου μια ορδή φυμέ παλικαριώνέκανε το ίδιο,σε έναν κακόμοιρο,αφού πρώτα τον είχαν γκρεμίσει από το παπί του,λεηλατώντας αστραπιαία τις παραγγελίες που μετέφερε.Ενώ λίγο καιρό αργότερα,όταν ήμουν πλέον πίσω,είχα την χαρά να δω να βολτάρουν Πακιστανοί(δεν είχε ως τότε),καθώς και κοπάδια από μαύρα "κορίτσια",σε χαμηλές τιμές να ξεκαυλώσει ο λίξουρος.

Κλειστά μαγαζιά κι εδώ,κι εκεί.Ναι,ναι ομολογώ πως ο Καμίνης,τα μετέτρεψε σε εικαστικές παρεμβάσεις,εκθέσεις.Κάτι τέτοιο δηλαδή είπε.Από κει και πέρα δεν είδα,δεν ασχολήθηκα,έχουμε έτσι κι αλλιώς το δικό μας μπούφο της συνομοταξίας "Bafus-bafus" εδώ,εξίσου δυσλειτουργικό,με τον "χαμουτζή" χάνο.

Μια εμπάθεια,Βαγγελάκο,σε βλέπω,έστω ψιλή,να την έχεις.Μπορεί να' σαι για παράδειγμα "γαύρος","βάζελος" και να μην πας μία, τα "μΠΑΟΚια",τα "σκουλήκια".Προσπαθώ δηλαδή να σε καταλάβω,και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση σπόντα,για την μνημειώδη ανορθογραφία σου,ακόμη και στα Γκρήγκλις.

Η απάντηση είναι,μικρέ "σφίχτη" και προσεχώς"τούμπανο"(τί να σου κάνω,τα λες αβίαστα) πως απλούστατα,έχεις συνηθίσει την εκεί παρακμή.Πιθανό να παρασύρθηκες από το σπηνταριστό της Αθήνας,που λόγω "μαϊμουδισμού" των τηλεοπτικών  και λοιπών σνιφαριστικών πρότυπων,εξαπλώθηκε σαν κόρυζα σε όλη την επικράτεια.

Η "παρακμή" είναι παντού,και να την χαιρόμαστε.Και με την ευκαιρία,όταν,εάν,αν και ην,έρθει ο καιρός να ρίξουμε το ψηφαλάκι μας,μη το ξεχνάμε.

**Αλήθεια,που είπαμε ρε Εβανζέλ πως ψηφίζεις;Με ποιό ΚΤΕΛ,έρχεται το ταπεράκι;






ΤΗΛ 2310 540 521 - 2310 784 924
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24-ΙΩΝΙΑ
e-mail :
info@diesel-experts.gr

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/12/11 1:47 π.μ.

    ENA EXW NA PW.O KATHE KOBLEXIKOS BLOGGER PAIRNEI YLH AP TO TWITTER H TO FACEBOOK XWRIS NA XEREI THN PRAGMATIKH ALITHEIA POU ENNOEI O BAGGELHS H O KATHE BAGGELIS KAI TA EPEXHGEI OPWS AYTOS THELEI GIA NA EXEI YLI GIA TO BLOG TOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κάθε Βαγγέλης,ή Blogger,ξέρει την αλήθεια.Μια είναι.Και στην ουσία δεν διαφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/11 2:18 π.μ.

    nai den diafwneite alla den einai swsto na ton xrisimopoieis me opoion tropo ton xrisimopoieis gia thn yli sou ki amfibalw an prwta ton rwthses an thelei aytos na sou dwsei yli sto blog sou.ayto einai parabiash kai parapoihsh proswpikwn dedomenwn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν υπήρχε,επίθετο,φωτογραφία,ή άλλο προσωπικό δεδομένο,τότε δεν θα΄ταν αστείο.Θα γίνει,πολύ αστείο,αν επιμένουν κάποιοι,να νομίζουν πως είναι γι αυτούς.Δεν είναι.ΤΗν νοοτροπία που σχολιάζω,την βγάζετε φαρδυά-πλατυά με τα γλυκά σας σχόλια.Υ.Γ.Μην ενοχλείτε ασχέτους με το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος30/12/11 2:35 π.μ.

    enw h dikia sou nootropia einai kaluterh na pairneis uliko gia to blog sou xwris na rwtas ton anthrwpo an thelei kai meta na tu to deixneis apokalwdas ton mousa sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος30/12/11 2:37 π.μ.

    pou o kathe syggrafiskos ths dekaras exei brei to facebook na pairnei yliko gia tis malakies pou thelei na grapsei ekthetwdas me emmeso tropo to proswpo ap opou adlise tis plirofories

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ