16.12.11

Ποιανής είναι το κάγκελο;

Όλοι πέσανε με τα μούτρα να φάνε την Νάνα,και υπάρχουν ενδείξεις,πως τελικά οι δηλώσεις της ήταν ένας αντιπερισπασμός,για την άλλη που είναι στην ψυχή "πουτάνα",του Οικονομόπουλου.Συνέπεσαν χρονικά,είναι κι η γιαγιά Φέημους σαν την Γκρηκ Σάλαντ,και στο παρατσάκ να χάναμε το δάσος εξαιτίας ενός κούτσουρου που εκτόξευσε η τραγουδίστρια-αυτοδύτης(Αμάν αυτά τα γυαλιά).


Οι υποκινητές της,απρόσεκτοι,δεν παρατήρησαν,ότι με την συνέντευξη,που είχε το σκοτεινό σκοπό να υποσκιάσει την κοσμογονία που βρισκόταν άντε πόρτας,κατάφεραν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που επεδίωκαν,δηλαδή να τα κάνουν όλα "Πουτάνα".Έτσι,μπορεί να 'θελε η πουτάνα να κρυφτεί-από τους Μουσχουρικούς-αλλά δεν την άφηνε ο Οικονομόπουλος.

Η λέξη,η πουτάνα,δεν το έψαξα καθόλου,αλλά, είναι Ιταλική.Ήταν μια παραμελημένη βρισιά,σε αντίθεση με τον αρχαιοπρεπέστατο "μαλάκα".Ο μαλάκας έχει εδώ και πολύ καιρό τραγουδηθεί,έχει γίνει σύνθημα.Έχει αντικαταστήσει την φράση "Παρακαλώ,θα μπορούσατε να..."με το πολύ απλό "Ρε μαλάκα".

Στα αγνά όμως χείλη των κοριτσιών,που αδόκιμα,επίσης το χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους,κάπου σκορτσάριζε.Ίσως να κατηγορηθεί κάποιος ως φαλλοκράτης επίσης,σύμφωνα ,με αυτό το σκεπτικό που θέλει την αποκλειστικότητα του "μαλάκα" για τους σερνικούς.Η παραλλαγή επί το ροζ,"μαλάκω"που έγινε απόπειρα καθιέρωσης,δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η γλώσσα όμως εξελίσσεται,μαζί με τα μυαλά.Χάρη στον ύμνο του ξανθού,μουλαροκέφαλου τραγουδιστή(ε,δεν τον λες ωραίο τον καριόλη),τα κοριτσόπουλα,οι κοπέλες σε ηλικία αναπαραγωγής και μετά από αυτή,έχουν πλέον αδήριτα,το κατάδικό τους κάλεσμα.Το "πουτάνα" θα γίνει το σήμα κατατεθέν των θηλυκών όταν συνομιλούν.

"Πουτάνα",οι τρεις αυτές συλλαβές,έχουν όλα χρειάζονται.
Σε επτά,ίσα-ίσα, γράμματα,εμπεριέχονται :
-Μουσικότητα.
Την ξεστομίζεις και σου έρχεται στα αυτιά,ένα γλυκός ήχος από το καμπανάκι στο κουδούνι της εξώπορτας."Γκλιν-γκλαν-γκλον",κι ο χαρωπός αυτός ήχος σου φτιάχνει την διάθεση,σαν έχεις Χριστούγεννα όλο τον χρόνο."Που-τά-να",σαν αρχή από άρια."Τραλαλα".Τέτοια μελωδία.Αντιθέτως ο "μαλάκας",είναι και φλατ και μπατάλικος,από ηχητική άποψη,σαν να τσαλαβουτάς σε λακκούβα.
-Φινέτσα.
Είναι Ευρωπαϊκή λέξη,ραφινάτη.Με κλασσική αξία,όπως οι κόκκινες γόβες στιλέτο.Όχι σαν τον χοντροκομμένο,"μαλάκα",που συν όλα τα χάλια του,έχει και το μειονέκτημα,να τον πιάσει στο στόμα του Σαλονικιός,και κατ' αυτό τον τρόπο να αποκτήσει ένα "λου",πιο παχύ κι από την κρέμα της μπουγάτσας.
-Γιούνισεξ.
Δεν είναι με κανένα τρόπο.Παράδειγμα : Είναι πέρα από κάθε λογική να αποκαλέσεις "Πουτάνα",το παλτό στο γήπεδο που σέρνει τα πόδια του,ή τον διαιτητή,που κρεμάει την ομάδα σου.Φυσικά,ένα έμπειρο αυτί,θα είχε ακούσει τα αβάν γκαρντ μπινελίκια της κερκίδας,προς όλες τις γυναίκες του άμεσου ή εντελώς ανοικτού περιβάλλοντος τους.
-Εκτονωτικό΄
Αρκεί μια προσεκτική,σύντομη εξάσκηση για να απολαύσει κανείς τα ευεργετικά αποτελέσματα.
Τα βήματα που είναι απαραίτητα,
1)Η πρώτη συλλαβή,το "Που",να παράγεται μετά από βαθιά εισπνοή.Μετά,μονομιάς βγάζουμε όλο τον αέρα,σαν να θέλουμε να κολλήσουμε μια κάχλα,σε ένα τοίχο σε λογική απόσταση από εμάς.
2)Το "...τάνα",το λέμε πιο γλυκά,κάπως.Ειδική προσοχή όταν φτάνουμε στο τέλος,στο "...να"καλό θα ήταν να σφίγγουμε ελαφρώς τα δόντια,ενώ τα χείλη οφείλουν να είναι μισόκλειστα.

Είναι ευχής έργο,να έχουμε στη δισκοθήκη μας,αυτή την εποποιία.Θα μας θυμίζει πάντα,πως ήμασταν εκεί,όταν η ροή της  Γλωσσολογικής μας Ιστορίας,έφτασε στο κολοφώνα της.Συνιστάται,και η απόκτηση εικόνας του Οικονομόπουλου,σε φυσικό μέγεθος με ιδιόχειρη αφιέρωση του μουσουργού,Μότσαρτ-πλας ,Παρασκευόπουλου Δημήτρη,κι από δω και στο εξής,παρά τω Σολομώ,εθνικού μας ποιητή,Μανδηλάρη Παναγιώτη.







ΤΗΛ 2310 540 521 - 2310 784 924
ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24-ΙΩΝΙΑ
e-mail :
info@diesel-experts.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ