8.9.12

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας ούτε καμία αφορμή για γενικευμένο πανικό.Τα διαστημόπλοια με τους εξωγήινους αργούν ακόμη,και υπάρχουν αμφιβολίες για την 21/12/2012.

Αηντε τώρα πες τα όλα αυτά στην θειά μου,τη Ραφαηλία,που βάλθηκε να στοκάρει όλο το εβαπορέ γάλα της Βλάχας,μόλις έμαθε πως έρχεται ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής.Με τα χίλια ζόρια της ξεκολλήσαμε από τα χέρια το τελευταίο 100άρικο,που το κρατάμε οικογενειακώς ως κειμήλιο.Λιώσαμε στο παρακαλητό να φτύσει το διαβατήριο που σαν το δάγκωσε δεν έλεγε να το αφήσει,κι αυτό μαζί με 3 βαλίτσες,έτοιμη να βάλει το κλειδί στη μίζας της κούρσας του συζύγου Μπάμπη,χωρίς καν να ξέρει να οδηγεί.

Της το ξηγήσαμε πως όταν λέμε ότι έρχεται,δεν είναι το αυτό με τους Γερμανούς που πρόλαβαν τα σβάην και έκαναν το come back τους.Τάχα να κατάλαβε,αλλά κάνουμε βάρδιες να την προσέχουμε,αφού το μάτι της είναι σαν του δρομέα που περιμένει να ακούσει την πιστολιά να αρχίσει το παρκούρ στους διαδρόμους του Σούπερ Μάρκετ και να φορτώνει το καρότσι με όλο το κωλόχαρτο της Σόφτεξ και φιδέ της Μίσκο.

Σήριαλ είναι ο Σουλεϊμάν.Να δεις,της λέμε, που μόλις παρακολουθήσεις τα πρώτα επεισόδια θα τον συμπαθήσεις τόσο που θα γίνεται φίλοι και χάρη οικειότητος και λόγω γνωριμίας θα τον φωνάζεις "Σούλη"κι αυτός εσένα "Ραφαέλα".Ηδη είχαμε σκοράρει 3ποντο με το καλλιτεχνικό της,που το κουβαλάει από την εποχή της Ιταλίδας συνονόματης, της Σκόπια-Σκόπια Καρρά,και άρχισε σχετικά να ηρεμεί.Μέχρι που ήθελε να ξαναβάψει το μαλλί της ξανθό να βάλει το φόρεμα από το 70,διότι η μόδα γυρίζει,για να χορέψει.Να'ναι καλά οι ίλιγγοι και κωλώνει να κάνει το πισοπέταγμα του κεφαλιού και γλυτώσαμε τα έξοδα και τα πήγαινε-έλα στην Αιδηψό.

Μην τρομάζεις,την ενθαρρύναμε,ο Σούλειμάν είναι ιστορική προσωπικότητα από τόσο παλιά εποχή,όσο και τα σακάκια με τα μπαλώματα του Πορτοσάλτε.Είναι όμως επίσης παλιό,σκληρό καρύδι η θειά μου.Και χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι γουρλώνει το μάτι όπως ο Φερεντίνος όταν βλέπει τα βυζιά της Χριστίδου και μας φορτώνει απορίες.Βουνό το δίκιο της.
-Πάλι Τούρκικο;
Ακόμη τα δάκρυ δε στέγνωσε από τα τελευταία επεισόδια που παρακολουθούσαν σύμπασες οι  Miss ΚΑΠΗ,του Β'Διαμερίσματος,που ξεσήκωναν συνταγές ανατολίτικες.Που για να τα λέμε κι αυτά,πολύ φαγητό και τραπεζώματα στην τούρκικη τηλεόραση.
Που να καταλάβει η συνταξιούχα,πως ο ΑΝΤ1 το πάει με την πρέπουσα σειρά.Πρώτα μαθαίνουμε τη γλώσσα με εντατικά, καθημερινά μαθήματα,και ύστερα περνάμε στην ιστορία.
-Χάθηκε ο κυρ-Μίνως,συνεχίζει η θείτσα,να δραματοποιήσει τον Μάηκ τον Φασολάκι και όλα τα δικοτυλήδονα της Μαρί;
Θα γίνει της απαντάμε καρτερικά.
-Μαλακίες,απαντάει,κι όταν λέει κακές κουβέντες η Ραφαηλία τα πράγματα είναι σοβαρά.
Την παίρνουμε με το καλό.Προς το παρόν πάρε μαξιλάρι,βρε καλή μου,βρε χρυσή μου και κάθισε οκλαδόν να δεις χλιδή και μεγαλεία,γιουσουφάκια κι αμανέδες,να αλληθωρίσεις πιο πολύ απ' την Μπουλέ,τόσο που θα βλέπεις τις αμυγδαλές σου να μην τρέχεις στους γιατρούς κάθε φορά που πονάνε τα λαιμά σου.

Τέτοια ατίθασο πλάσμα είναι η θεία μου.Δεν είναι πως δεν προσπαθεί,ίσα-ίσα.Να,για παράδειγμα κάνει βήματα να πιάσει τη σημερινή εποχή,οπότε πήγε φέτος σε μπητς μπαρ,ήπιε τα μοχίτο της,αλλά μετά για να στρώσει το στομάχι της,έφαγε δυό πιάτα τραχανά.Που στο τέλος το έχω σίγουρο,την επιδρομή στο μπακάλικο θα την κάνει.Καλού-κακού.








IΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24 ΙΩΝΙΑ 
 2310 540521  231784924
www.diesel-experts.gr
e-mail:info@diesel-experts.gr






Γεωργίου Τσόντου 9                                                                                          2310 541876



ΧΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ       JAVATONE Quality Clothing


Κεραμοπούλου 24    55133 Θεσσαλονίκη              2310438440

www.javatone.gr                              e-mail javatone@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ