13.12.10

3ος Παγκόσμιος Πόλεμος ?

Όταν ο Einstein είπε ότι ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν με ατομικά όπλα μήπως τελικά έπεσε έξω?Το άλλο μισό της πρόβλεψής του,πως ο 4ος παγκόσμιος θα είναι με πέτρες εξακολουθεί να έχει σωστή βάση.

Απ' την αρχή της χρονιάς το Internet πέρα από Facebook,Twitτer,chat κι ό,τι άλλο έχει ο κυβερνομπαξές,ξεκίνησε ένας αλλόκοτος πόλεμος.Η Σκύλαρι Κλίντον,την έπεσε στους Κινέζους-λουλούδια αμύριστα-γιατί δεν επιτρέπουν την ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο.

Τώρα όμως με το Wikigate,το πήρε αλλιώς.Ο Ασάντζ είναι προδότης.Το γεγονός πως δεν είναι πολίτης των Η.Π.Α.,άσχετο.Μ' άλλα λόγια τα φέρνουμε όπως μας βολεύει.Ο κόσμος του Orwell,είναι εδώ.Έχουμε συμφέροντα.Η Αμερική,χάνει σταθερά την θέση της υπερδύναμης.Το Wikileaks,oΑσάντζ (που μάλλον θα την φάει κυριολεκτικά,σαν εγκληματίας σεξουαλικού εγκλήματος,που πιθανόν να μην διέπραξε)τους ξεβράκωσαν.

Οι Αnonymous χωρίς καμία ιδιαίτερη οργάνωση,χτύπησαν Mastercard,Visa,Paypal,εισαγγελείς,γερουσιαστές.μέσω Internet,και τα έκαναν ρημαδιό.Κι ύστερα δέχτηκαν και οι ίδιοι επίθεση.Κανονικό παιχνίδι,τα πιόνια είναι κανονικοί όμως άνθρωποι,σαν εμάς.

Τα όσα μάθαμε,λένε,δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.Όλοι οι μεγάλοι,από κάθε χώρα,μπήκαν στο blender και τρέχουν να κρύψουν τα άπλυτά τους.Αυτοί βέβαια έχουν τα μέσα.Κι αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να συμβεί σε έναν απλό άνθρωπο,αν υποθετικά γινόταν στόχος.

Είναι, ίσως,σαν οι μηχανές να πήραν δική τους πρωτοβουλία.

Οι καθημερινοί άνθρωποι αποβλακώνονται,αρρωσταίνουν με την απλή χρήση των υπολογιστών.Επιληψία,εθισμός,κατάθλιψη.Το γνωρίζουμε όλοι (?) αλλά είμαστε εδώ.Πληροφορίες,παραπληροφόρηση,εδώ.Πόλεμος εδώ.Την μία καλό,την επόμενη κακό.Άσπρο,μαύρο ταυτόχρονα.Το μυαλό κλατάρει.Και τα μυαλά είναι, σαν όργανο,τα ίδιο για όλους τους ανθρώπους.Έχει τις συγκεκριμένες του αντοχές.Υπάρχει εγγύηση πως κάποια στιγμή κάποιο μυαλό π.χ. του Obama δεν θα μπλοκάρει,δεν θα κάνει κάτι απρόβλεπτο?Το βέβαιο είναι πως εμείς θα το πληρώσουμε.

Είναι σαν να βλέπει κανείς 1 ταινία επιστημονικής φαντασίας,με ανακατεμένες σκηνές απ' όλες τις ταινίες που έχουν γυριστεί,όπου φυσικά δεν βγαίνει κανένα νόημα.Χάος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ