28.4.11

Ανοιξε Ανοιξη.

Ξύπνησα πρωί.7 και.Ας όψεται ο σκύλος.Ήθελε πιπί του,τον μαλάκα.Το περίεργο ήταν πως πριν κατέβω,τσεκάρισα τον καιρό.Είχε ήλιο.Αλλά ήθελε το μπουφανάκι του.Μου έφτιαξε την διάθεση η σκέψη πως η ημέρα θα συνέχιζε με καλό καιρό.Ότι ακριβώς χρειαζόταν για να κάνω δουλειές στο κέντρο.

Αποφάσισα να ξεκουνηθώ κατά τις 10.Αλλά είχε ήδη πλέον συννεφιάσει.Αρνήθηκα να χαλάσω την διάθεσή μου.Κατέβηκα με το λεωφορείο.Μου την ψιλοέδωσε ο μαλάκας γέρος που ήθελα να του δώσω το εισητήριό μου,να συνεχίσει με το ίδιο λεωφορείο,θίχτηκε το συνταξιοδοτηθέν βόιδι,και έκανε λες και του έδινα ελεημοσύνη.Ο κακός σου ο καιρός μπάρμπα.Και ο άστατος,πάνω από το κεφάλι μου.

Προχώρησα.Στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους,φουλ στο αστυνομικό περιπολικό.Ένας μάλιστα ένστολος φώναζε σ έναν άλλον "Που να το βάλω ρε μαλάκα",και ο  άλλος, ο κύριος Μαλάκας, του είπε στο "Πορτ-μπαγκάζ,ρε όρνιο"
Τώρα που ασχολούμαστε με όρνεα,πάλι είδα πατημένα περιστέρια.Τί στην οργή,τα πετούμενα αποφάσισαν να αλλάξουν καριέρα και να γίνουν μοκέτες?

Προχωρώντας,με ηθικό ακμαιότατο,σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος από άλλο πλανήτη,και με κατά διαστήματα με σκέψεις ανηθικότατες για ό,τι ωραίο προσπερνούσε.Όταν λέμε καλή διάθεση,εννοούμε καλή διάθεση,stop.Μάλιστα κονόμησα και κάτι δωρεάν δείγματα.Μάζευε κι ας είναι και δείγματα.

Καθόλου δε με χάλασε ο οδηγός-αστυνόμος περιπολικού που οδηγούσε με το κινητό στο ΄να χέρι.(Ε.Α. 23382).Ούτε οι μοτοσυκλετιστές-αστυνομικοί(Ε.Α. 8042) που χαβαλεδιάζανε ,με το γνωστό τους που πήγαινε ανάποδα σε κατζάμ μονόδρομο με το σκούτερ του (ΝΙΚ 509).Χαρωπά την όμορφη κουκούλα μου φορώ,και τους δίνω στεγνά.

Πλήρωσα χαρωπά τους-καθυστερημένους-μου λογαριασμούς,αφού περίμενα σε ουρές μεγαλύτερες κι από τα καβλιά που τρώει η Ντούβλη η Τζούλια,η γλυκιά Βάνα κι ο Γρηγόρης σ' όλη τους την σταδιοδρομία.Χάρηκα,μάλιστα που είδα συμμαθητή μου,να δουλεύει σεκιουριτάς.Όχι που τον είδα.Που είναι σεκιουριτάς,διότι μας το έπαιζε πολύ πριμαντόνα,ο Γιωργάκης.

Γυρίζοντας σπίτι και περιμένοντας το ασανσέρ,πληροφορήθηκα από την Ρουσλάνα-καθαρίστρια,πως,"Το Βρύζα,χάλασε",κρίμα το παλικάρι μια χαρά,ποδοσφαιριστής νομίζω είναι/ήταν.Το πόρτα του ασανσέρ έκλεισε και ανέβηκα.

Ρημαδοέφαγα και είπα να την πίπτω επί της κρεβατάρας μου.Για να νανουριστώ γλυκά.Στον Alpha,η Καραβάτου.Είπαμε να νανουριστώ.Πήγα να σκιαχτώ με το σκιάχτρο.Ένας δεν της έχει πει πως έχει πόδια βροντόσαυρου και τα μίνι δεν της πάνε?Και ποιός στυλίστας της κάνει πλάκα και της βάζει αυτά που φοράει,φορέματα και παπούτσια?Έβαλα TV100.Ε,τελικά τον πάω τον καριόλη τον Μπουτάρη.Κάτι του πρότειναν και στο πολύ cool,λέει στο δημοτικό συμβούλιο-αυτό έβλεπα,και το συνιστώ για απόλυτη χαλάρωση,τι γιόγκες και βλαχοtrendy τρομπαρισιές
"Nαι ρε παιδιά να το κάνουμε",και το έκλεισε το θέμα.Μόνο give me five δεν τους έκανε εκεί μέσα.Έτσι σε θέλω.Όχι σαν τον άλλο τον μισμίζη τον αριστεροτέτοιο,που κλαιγότανε σαν αγάμητο μουνί,που μιλούσε πριν.

Ότι πήρα τη σιέστα μου,την πήρα.Άντε πάλι βόλτα τον χαζοχαρούμενο σκύλο.Κι όχι πως έχω διάθεση να τρέχω από πίσω από μιά μαλλιαρή,τετράποδη πορδή.Έπαιξε κιόλας με κάτι στο μέγεθός του,ένα κουνούπι.Πάνω πάλι.Αναγκαστικά στο ασανσέρ,μαζί με τον αγαπημένο γείτονα του έκτου.Η διάθεση μου στο πολύ πάνω της.Τον χαιρέτησα τυπικά,εννοώντας,"Όρεξη είχα να δω τη μοσχαροκεφαλή σου παπαρόπουστα",και μου απάντησε μουγκρίζοντας γλυκά.

Ο καιρός,χάλια.Πήρα το αμάξι να πάω γυμναστήριο.Παρκάροντας έριξα,κάνοντας όπισθεν μια μηχανή.Την πουτάνα,έκανε θόρυβο και με πήραν χαμπάρι.Πέταξα ανέμελα το σάκο στην πλάτη,χαιρέτησα τα πλήθη που με επευφημούσαν για τον οδηγικό μου άθλο,αφήνοντας τους στη άγνοια πως το 'χω ξανακάνει άπειρες φορές.

Η γυμνάστρια-Ειρήνη-μάλλον έχει την εντύπωση πως είμαστε Κόρμπουτ,ή έστω Μελισσανίδης.Οκ,έχω καλή διάθεση,αλλά και βρακολάστιχο να' μουν θα τσάκιζα.Πατσαβουριάστηκα,και τελείωσα έχοντας όψη σφουγγαρίστρας,ή έστω Μελισσανίδη.

Πηγαίνοντας στο ραδιόφωνο,έβρεχε.Μάγεψα ένα ολόκληρο πλανήτη.Αυτό κι αν το έχω κάνει πόσες φορές.

Τελειώντας τη μέρα μου πάλι βόλτα.Μαζί με το σκύλο τώρα κατούρησα in the rain και γω.Συνειδητοποίησα πως ε-ί-χ-ε κρύο.Ακόμη περιμένω απάντηση στην αγγελία που ποστάρισα
"ΑΝΤΑΛΛΑΖΩ ΠΕΤΣΕΤΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ,ΜΕ ΠΑΠΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΟΜΠΑ ΑΛΟΓΟΝΟΥ".

* Την ιδέα μου την έδωσε η φίλη μου 'Ελια,και την διάθεση η Amelie.

2 σχόλια:

  1. Την ίδια αγγελία είχα ποστάρει κι εγώ νωρίτερα μαζί με τη διαπίστωση ότι η άνοιξη έκλεισε. ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαούσα μου,η αγγελία,ναι,ακολουθεί τη δικιά σου.Επίσης,εσύ κλείνεις κι εγώ ανοίγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ