13.8.12

Πέντε Κύκλοι Ενα Τάληρο

"Έκαστος στο είδος του ...",η φράση του Λουμίδη έχει πλήρη εφαρμογή από τους καφέδες-του Φρέντσυ συμπεριλαμβανομένου-,  έως την διοργάνωση Ολυμπιακών.


2004 οι δικοί μας,2012 οι τελευταίοι,οι Εγγλέζικοι.Μεσολάβησαν στο Πεκίνο,αλλά ποιοί τους θυμούνται;Το πολύ-πολύ 1 δις Κινέζοι.


Εν αρχή ην η έναρξη.Στα ξεκινήματα γενικά είμαστε άπιαστοι,με ό,τι καταπιαστούμε. Δημοκρατία,θέατρο,επιστήμες και Ολυμπιακούς.Μετά βέβαια χαλάει το πράμα.Είναι όμως μια αρχή.

Εσείς ρε Εγγλεζάκια,ούτε εκεί ρε γαμώ δε πετύχατε,που έχετε να δείτε χαρά από τότε που κυκλοφόρησε το Μίνι Κούπερ,άντε να σου βάλω και τα Φώκλαντς μέσα.Τόση βαρεμάρα,ούτε να περιμένεις σε ουρά.Κι αφού τα κάνατε όπως τα κάνατε,σε 8 χρόνια,η Μέρκελ περιμένει τηλέφωνό σας.

Άλλη κοσμοθεωρία.Όσο κρατάει ένας Μαραθώνιος,και κάτι παραπάνω,εδώ πίνουμε το φραπόγαλο,όταν αυτοί οι ξένοι πίνουν κάτι σαν καφέ,στα όρθια σε ένα δεκάλεπτο.Που πρέπει να πάει 5 o'clock για το τσάι.Greek for ever ρε,την Αγγλία μου μέσα.

Κερδίσατε ασούμε κάτι μετάλλια και μας ταράξατε στα "Splendid!","Glorious!","God Save the Queen"!Ελλαδάρα ρε!Καπνογόνα,αμπαλοέα κι έτσι.
ΛΟΝΔΙΝΟ 2012: Τα οπίσθια που …τρέλαναν τον εκφωνητή των Ολυμπιακών!Βγαίνουν οι Τσέχες με τα σούπερ κορμιά,και ψυχραιμία.Να τις είχαμε εδώ,στο μιλισέκοντ θα έσκαγαν μύτη δίπλα τους τα Ελληνόπουλα-φοιτητές με τις ρακέτες.

"Κούρσα του Αιώνα",κι εδώ ευτυχώς έχουμε μια λογική απόσταση από τον πούτσο του Μπολτ,που όπως έμαθα έφτασε και πήδηξε ως Ελβετία μια μεριά κάτι ανυποψίαστες αγελάδες.Εντάξει,με τις δηλώσεις του γάμησε ο άνθρωπος και στον δίπλα γαλαξία.

Αλλά φταίμε κι εμείς εδώ,που ως Έλληνες, δε στείλαμε έναν δικό μας Τζαμαϊκανό,ένα Κενιάτη.Και να βάλουμε κι έναν Σεφτελή να περιγράφει την κούρσα,πιο γραφικά κι από τη διαδρομή του Μουτζούρη στο Πήλιο.

Φταίμε και σε άλλα,π.χ. που δεν ρωτάμε ποτέ τί παίρνουν οι άλλοι και γίνονται τούμπανα στη ντόπα,που έτσι και βάλουν τους σπρίντερ να κατουρήσουν πριν την εκκίνηση,θα πετάξουν ίσαμε με ένα αεροπλάνο,και δεν τους πιάνουν ρεμπούστημου.Nα πάρουμε μια συμβουλή,από τις πρώην Αανατολικογερμανίδες,που βλέπουν να καταρρίπτονται τα παγκόσμια ρεκόρ τους το σκέφτηκε κανείς;Θα τις αφήσουμε έτσι να κάθονται αδιάφορες,να τρίβουν τα μουστάκια τους και να ξύνουν τ' αρχίδια τους;Που έχω και κάτι υποψίες πως οι Κινέζοι στέλνουν τον ίδιο παντού και κερδίζει.Χάθηκε ένα τεστ DNA;Εδώ μας έπιασαν οι τσιγκουνιές;

Ένα άλλο τώρα που θα πρέπει να προσέξουμε,αφού Μπαχάμες,Σεϋχέλες σκίζουν στους αγώνες,είναι μήπως να στείλουμε κι εμείς την Μύκονο.


Που για να τα λέμε όλα,αν πετούσαμε,όπως οι Άγγλοι την Ελισάβετ,το σύνολο των πολιτικών χωρίς αλεξίπτωτο θα ήμασταν τώρα καλύτερα.

Και μη ξεχνιόμαστε,μόλις τελειώσει η Γιουροβίζιον της τελετής λήξης,που μόνο "Πάει ο παλιός ο Χρόνος"δεν είπαν,ακολουθεί το Ρίο. 







ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ 24 ΙΩΝΙΑ

2310 540521  231784924

www.diesel-experts.gr

e-mail:info@diesel-experts.gr






Γεωργίου Τσόντου 9                                           2310 541876 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ