3.5.12

Το...προφυλακτικό των οίκων ενοχής



Του Ευθύμη Σαββάκη
Το 18χρονο αγνοεί την αξία του προφυλακτικού, την αξία του να ζήσει την επόμενη Πρωτομαγιά παρέα με την κοπέλα του
Το Aids έχει τη μοναδική δυνατότητα να σε κάνει να παγώνεις. Να αισθάνεσαι μουδιασμένα όταν το ακούς, όταν το διαβάζεις, όταν το συζητάς. Λογικό. Στο λεξικό των αμόρφωτων και των ημιμαθών το Aids μεταφράζεται ως θάνατος, αργός και επώδυνος θάνατος.
Αυγή πρωτομαγιάς. Υστερικοί υπέρμαχοι των ανθρώπινων δικαιωμάτων να ουρλιάζουν για την καταπάτηση της προσωπικότητας της νεαρής Ρωσίδας και εκατοντάδες άλλοι να ζητούν να… καεί στην πλατεία της συνείδησης για να εξαγνιστεί ο φόβος τους.
Η μισή Αθήνα έχει χάσει τον ύπνο της, αμηχανία, παντού αμηχανία. Οι νεαροί διπλοτσεκάρουν τη φωτογραφία της κοπέλας για να δουν αν αποτέλεσαν «θύματα» της, όταν για λίγες στιγμές απόλαυσης προτίμησαν να αφήσουν το πλαστικό περιτύλιγμα της «σωτήριας λέμβου» στο κομοδίνο.

Μάταιος κόπος. Τα τηλέφωνα στο Κέντρο Λοιμώξεων σπάνε και περίπου εφτακόσια άτομα (ναι καλά διαβάσατε 700 άτομα), στην πλειονότητά τους νέοι, ζητούν πληροφορίες για τη γυναίκα που εμφανίζεται να έχει προσθέσει «μαύρο φόντο» στις αισθησιακές αναμνήσεις εκείνης της βραδιάς. Τρεις νέοι ακολουθούν αντι-ρετροϊκή επαφή εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου για να προλάβουν τη νόσο!
Παράλογο; Απρόσμενο; Σοκαριστικό; Νιώθεις την ανάγκη να το χαρακτηρίσεις;
Νιώθεις την ανάγκη να καταλάβεις γιατί λειτουργούσε ο παράνομος οίκος …ενοχής παρότι είχε σφραγιστεί προηγουμένως εφτά φορές; Νιώθεις την ανάγκη να καταλάβεις γιατί τα ΜΜΕ κατασπάραξαν τη Ρωσίδα καλύπτοντας το εγκληματικό κενό της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και των συστηματικών ελέγχων;

Νιώθεις την ανάγκη να καταλάβεις γιατί το 18χρονο γουστάρει να το παίζει magaς και να θεωρεί το προφυλακτικό το ίδιο άχρηστο με το απολυτήριό του στην αγορά εργασίας; Νιώθεις την ανάγκη να καταλάβεις γιατί ο μέσος Έλληνας επισκέπτης του οίκου ζητούσε σεξ «σάρκα με σάρκα» για να μπορεί να «δολοφονήσει» έπειτα με τον ιό τη σύντροφο, τα παιδιά και το περιβάλλον του;
Τρομάζεις με την ιδέα ότι αυτοί οι 700 θα έχουν συνευρεθεί με άλλους 700, οι οποίοι θα έχουν… κτλ. κτλ., καθιστώντας τα «πιθανά» θύματα μεγαλύτερα σε αριθμό από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές;
Παιδεία κύριοι, ενημέρωση και πρόνοια. Αυτοί είναι οι πραγματικά οίκοι ενοχής, όπου μέσα ο κόσμος «μαθαίνει» και ζει τον έρωτα σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Όπου το 18χρονο αγνοεί την αξία του προφυλακτικού, την αξία του να ζήσει την επόμενη Πρωτομαγιά παρέα με την κοπέλα του αραγμένο στα χορτάρια κι όχι σε ένα κρεβάτι παρέα με το στίγμα και ένα αιώνιο «γιατί;».


www.maga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?
ΡΙΞΕ 1 ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ
ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ